Pregunta: Què és una delegació DNS de domini?
Resposta: Per funcionar, els dominis han de tenir assignats servidors DNS. I aquests servidors DNS són en realitat ordinadors amb una IP concreta (una sèrie de números que defineix on es troben). Per no haver de recordar-nos de la IP, els donem un nom. El nom que assignem als servidors DNS és el que diem delegacions DNS d'un domini. Per exemple el primer servidor DNS de CDmon té la IP 35.189.106.232, per no haver de recordar-nos de la IP creem la delegació ns1.cdmon.net i aquest nom és una delegació DNS del domini cdmon.net. Quan una delegació està creada correctament la podem assignar a altres dominis perquè facin servir el servidor DNS a què porten. Nota: una delegació DNS també es pot anomenar host.

Pregunta: Com creo una delegació DNS de domini?
Resposta: Una delegació depèn sempre del domini pare. Per exemple, ns1.cdmon.net depèn del domini cdmon.net, lògicament. La delegació s'ha de crear en el registrador que té el domini cdmon.net. A CDmon teniu un panell de control en el qual vosaltres mateixos podeu entrar a la gestió del vostre domini i crear delegacions DNS a partir dels vostres dominis.

Pregunta: Per què no em funciona la meva delegació?
Resposta: La propagació de les delegacions sol requerir més de 48 hores. Per altra banda, perquè una delegació de qualsevol extensió sigui funcional (perquè apunti a la IP que se li ha assignat), heu de crear un registre A a la configuració del vostre servidor DNS que apunti a la mateixa IP.

P: Per què no em retorna el ping la meva delegació?
R: No ens torna resposta el servidor perquè no hi ha un registre A creat al vostre servidor DNS. Perquè una delegació sigui funcional (perquè apunti a la IP que se li ha assignat), heu de crear un registre A a la configuració del vostre servidor DNS que apunti a la mateixa IP.

P: Per què el dig no resol?
R: Pot ser que la delegació no estigui activa fins que no es creï un registre A al vostre servidor DNS o pot ser que encara no s'hagi propagat correctament la delegació. Heu de tenir paciència perquè la propagació pot trigar fins a 48 hores a completar-se.

P: Què he de fer si no funciona?
R: Si heu creat una delegació en el panell de control de CDmon i heu creat un registre A que apunta a la mateixa IP, només heu d'esperar. Si passades 48 hores no us funciona heu de contactar amb el nostre departament tècnic i revisarem que la configuració sigui correcta. Els nostres tècnics especialitzats us atendran.

P: Per què no desapareix la meva delegació DNS d'un domini .es encara que l'esborri des del panell de CDmon?
R: Les delegacions .es no es poden eliminar. Podeu esborrar-les des del vostre panell de control però a nic.es seguiran creades fins que es deixin d'utilitzar durant un temps indeterminat.

P: Puc crear delegacions DNS per a un domini .es IDN?
R: Actualment no és possible crear delegacions d'un domini .es IDN. Recordem que són els dominis que contenen caràcters especials, com: ñ, ç, ó, ò, etc.

P: Puc crear delegacions DNS per a un domini qualsevol ?
R: Actualment no és possible crear delegacions d'un domini .eu, .ch, .nl, .de, .be, .co.uk.