El format .eml és utilitzat per a poder descarregar els correus electrònics localment i poder veure més informació sobre aquests correus.

Si té un correu configurat en un gestor de correu, en descarregar-lo des d'aquest és molt probable que predeterminadament ja se li descarregui en format .eml.

En aquesta guia mostrarem com descarregar un fitxer des de l'aplicació de correoweb de cdmon (RoundCube)

Per a això, és necessari accedir al compte de correu on es troba el correu a descarregar des de mail.nombresudominio.com (en aquest exemple, utilitzarem el domini de bendiciones247.com)

Una vegada accedeixes al correu web Roundcube, pots visualitzar una pantalla amb els diferents elements que et permetran gestionar els teus missatges.

Només ha de seleccionar el correu electrònic que desitja descarregar, i seguidament anar a la cantonada superior dreta, fins a l'emoticona de "Més"

Seguidament apareixeran diverses accions disponibles; ha d'anar fins a "Descarregar" i seleccionar Fuente (.eml)

Ja tindrà el correu descarregat localment en el seu dispositiu: