Really Simple SSL és un senzill plugin de Wordpress que permet forçar la navegació segura en la nostra web. Aquest es sol utilitzar quan el certificat SSL esta actiu en el hosting i la pàgina es mostra com no segura; aquest plugin ens permet reemplaçar els http a https i així mostrar la web com a segura.

Primer de tot, hem d'accedir a l'administració del nostre Wordpress i anar a la secció de Extensions i seleccionar l'opció de "Afegeix":

Seguidament, hem d'anar al cercador de la cantonada superior dreta i buscar pel nom del plugin "Really Simple SSL" i sobre la primera cerca de totes hem de prémer sobre "Instal·la ara"

Un cop instal·lat, ha d'activar-ho:

Per a accedir a la gestió del plugin, en el menú de l'administrador del seu Wordpress, ha d'anar sobre "Opcions" i clicar sobre "SSL"

Dins d'aquesta finestra accedeix a la gestió del Really Simple SSL. Quan accedeixi, el plugin li mostrarà si detecta que el seu hosting té el certificat SSL actiu, si requereix de fer alguna modificació o si detecta que tot està correcte:

En la següent captura pot veure com indica que està al 0% en el progrés, és a dir, que el SSL encara no està activat en el hosting. Des del seu panell de control pot configurar el seu domini per a sol·licitar el certificat SSL de manera automàtica. Com sol·licitar un certificat de seguretat SSL

En el següent exemple mostrem un Really Simple SSL en un hosting amb un SSL actiu, però detectant referències http en arxius de la pàgina. Com es pot veure, mostra el progrés al 46%. Perquè apliqui els canvis, cal Activar SSL

Si aplica els canvis correctament, ha d'aparèixer com SSL activat, o bé, poden accedir a la seva pàgina web i comprovar que la pàgina ja es mostra com a segura.