Tot compte de correu disposa d'un emmagatzematge assignat a un servidor. En aquest ajut mostrarem com alliberar espai d'un compte de correu, que no és més que un sinònim d'eliminar correus de la safata d'entrada perquè no ocupin espai al servidor.


Primer de tot, recomanem fer l'alliberament d'espai des del RoundCube del servidor. D'aquesta manera s'assegura que els correus que esteu eliminant s'estan esborrant directament al servidor, i per tant, que s'alliberi espai del compte.


Per accedir a RoundCube, ha d'accedir a mail.elseudomi.com (On elseudomini.com l'ha de subtituir per el nom del seu domini, en el nostre exemple utilitzarem bendiciones247.com) Com accedir i gestionar Roundcube


Un cop accedeixi al compte que vol lliberar espai, ha d'anar fins la bústia d'entrada del compte, aquesta al ser un compte d'exemple tan sols en té dos correus:



Per lliberar espai d'emmagatzematge, només ha d'eliminar correus electrònics per a que no ocupin espai en el servidor. Ha d'accedir dins del correu que vol eliminar i anar fins la opció de la cantonada superior dreta i seleccionar "Suprimeix":



IMPORTANT: Si vol eliminar més de un correu a la vegada, ha de fer-ho des de la pròpia bústia d'entrada. Només cal seleccionar els correus que vol eliminar fent Ctrl + Click sobre els correus que desitgi suprimir, de tal manera que tots ells quedin seleccionats:



IMPORTANT: En moltes ocasions volem eliminar els correus que més ocupen del servidor, en aquest cas, li recomanem que apliqui un filtre en la seva bústia d'entrada per a que apareixin primer el que ocupen més "Mida".


Per a això. només ha d'anar a la bústia d'entrada i clicar sobre "Opcions" i seleccionar la llista d'opcions següent:



Com podem saber que s'hagi eliminat correctament els correus borrats del compte? Per a poder comprovar que el compte de correu té espai disponible, ha d'accedir a la "Gestió de comptes" del seu panell de control, i anar fins el compte que ha lliberat espai:



Ha de clicar sobre l'emoticona de refrescar que remarquem en l'anterior imatge. Un cop s'hagi actualitzar ha d'aparèixer la confirmació del sistema conforme ho ha realitzat correctament:



Al tornar al llistat de compte creats, pot veure que el mateix compte que havien comprovar, està completament buit; l'alliberament del correu ha sigut satisfactori: