La capçalera d'un email et permet seguir l'historial de transmissió d'aquest. En ella pots trobar informació com; el remitent, el destinatari, data, subjecte i fins i tot els servidors implicats en la comunicació del remitent al destinatari.

Però la majoria dels programes gestors de correu no mostren la capçalera. Per això, a continuació, et mostrem els passos a seguir per a veure la capçalera en diferents gestors de correu com també en diferents serveis de correu web.

Com veure la capçalera en els següents programes:

• Outlook 365 i 2010/2013/2016: entra en el correu, prem en la pestanya Arxiu i en el menú prem en l'opció Propietats. En la secció Encapçalats d'Internet es mostra tota la informació de la capçalera.
  • Mail de Mac: en el correu prem shift + cmd + h.
  • Thunderbird: has de prémer en el botó Més (a la dreta) i en el menú seleccionar l'opció Veure codi font.

Com veure la capçalera en els següents gestors web:

• RoundCube/Webmail de cdmon: en el correu prem en la fletxa que hi ha en la part superior dreta (sota les tres línies horitzontals). Es desplegarà una secció amb tota la informació de la capçalera.
  • Gmail: en el correu, prem en els tres punts que hi ha en la part superior dreta al costat del botó de resposta, i en el menú desplegable prem en l'opció Mostrar original. S'obrirà una altra finestra amb tota la informació de la capçalera.
  • Outlook Web App: en el correu, prem en els tres punts que hi ha en la part superior dreta al costat del botó de reenvia, i en el menú desplegable prémer en l'opció Mostrar original del missatge. S'obrirà una finestra amb tota la informació de la capçalera.