Explicarem en aquest article el procés per configurar un compte de correu ja creat a cdmon al client de correu Mail, vàlid per les versions “El Capitan”, "Sierra" i "High Sierra" del sistema operatiu OS X/macOS.

Les captures de pantalla d'aquest tutorial fan servir dades d'exemple. Has de substituir el valor demo@example.com pel compte de correu electrònic que vols configurar i el domini example.com pel corresponent.

1. Configuració prèvia del compte

Si és la primera vegada que inicies aquesta aplicació, visualitzaràs el quadre de diàleg que adjuntem a la captura de pantalla. Si no fos així, has de dirigir-te a l'apartat Mail > Preferències > Comptes i fer clic al símbol +. A continuació, selecciona l'opció Un altre compte de Mail... i premem el botó Continuar.

A continuació, has d'introduir el "Nom" que vols visualitzar com a contacte (nom i cognoms, nom empresa, malnom, etc), l'"Adreça de correu" corresponent, la "Contrasenya" d'accés i fer clic al botó Iniciar sessió.

2. Dades principals del compte

A la següent pantalla has d'emplenar els camps "Adreça de correu" i "Nom d'usuari" amb el teu emailjuntament amb la "Contrasenya" d'accés. A l'apartat "Tipus de compte" has d'escollir el protocol de connexió adient, IMAP o POP3 (més informació a Diferència entre IMAP i POP3). Aquesta secció determinarà el "Servidor de correu entrant" (imap.example.com o pop3.example.com). Per últim, has d'indicar el "Servidor de correu sortint" i fer clic al botó Iniciar sessió.

Si apareix el quadre de diàleg següent, has de prémer l'opció Mostrar el certificat.

D'aquesta manera visualitzaràs les opcions de configuració del certificat i, un cop seleccionis el valor Confiar-hi sempre que es mostra a la captura que s'adjunta a continuació, prem al botó Continuar.

El sistema operatiu sol·licitarà la contrasenya de l'usuari (usuari del teu ordinador personal) que realitza aquesta configuració. Un cop afegida, has de prémer el botó Actualitzar configuració.

Per últim, selecciona les aplicacions que faran servir el teu compte de correu i premem Acceptar.

3. Opcions avançades del compte de correu

Un cop afegit el compte, has de modificar una sèrie de paràmetres per assegurar el seu correcte funcionament. Has de dirigir-te a l'apartat Mail > Preferències > Comptes i, un cop seleccionat el compte que has configurat, fes clic a la pestanya Configuració del servidor.

Comprova les dades que es mostren a la captura anterior (has de desactivar l'opció Gestionar la configuració de connexió automàticament per visualitzar tots els camps). Si fas una configuració sota el protocol IMAP, has de prémer el botó Configuració avançada d'IMAP per seleccionar el camp Permetre autenticació no segura.

A continuació, has de fer clic al desplegable Compte a la secció "Servidor de correu sortint (SMTP)" i selecciona l'opció Editar la llista de servidors SMTP...

Cal revisar la configuració d'aquesta finestra amb les dades que es mostren a la captura de pantalla següent (has de desactivar l'opció Gestionar la configuració de connexió automàticament per visualitzar tots els camps).

Per últim, has de fer clic a la pestanya Avançat, seleccionar el valor Cap a la casella "Certificat TLS" i marcar l'opció Permetre autenticació no segura.

Després d'acceptar els canvis, el teu compte de correu quedarà configurada correctament.

Per més informació, pots contactar amb nosaltres.