En ocasions el nostre WordPress pot fer un ús excessiu de l' admin-ajax.php fent un gran consum dels recursos disponibles en el servidor i sobrecarregant-lo.

El fitxer ve per defecte en la nostra instal·lació de WordPress al formar part del core i la seva funció es la de permetre la comunicació a través de peticions d' AJAX gràcies a la API Hearbeat de WordPress. Per exemple permet la comunicació entre alguns plugins, tema, l'autoguardat d'entrades i planes, etc.

En regles generals això no hauria afectar en el rendiment de la nostra instal·lació, però quan s'instal·len plugins addicionals i el tema es pot juntar amb moltes visites a la nostra web i generar sol·licituts en intervals de pocs segons.

La nostra recomanació es limitar aquestes connexions per a que no siguin tan consecutives i deixar un marge de temps entre elles. Per això podem instal·lar el plugin Heartbeat Control.

Un cop instal·lat el plugin podem accedir en Ajustos > Heartbeat Control:

I marquem que limiti el heartbeat en tota la web menys en les planes per editar posts i a més que ho limiti a 60 segons, tal i com marca la imatge a continuació: