En aquest tutorial podràs seguir els passos per a realitzar una còpia del teu Wordpress o moure'l a un altre allotjament amb el plugin gratuït Duplicator.

Quan es realitza la migració d'un Wordpress s'han de tenir en compte, les modificacions de les rutes, els enllaços permanents, plugins, etc. En aquest aspecte el plugin Duplicator et facilita i simplifica tot el procés, realitzant aquestes accions de manera senzilla i intuïtiva, fent que una tediosa migració es realitzi en pocs minuts.

A continuació, podràs seguir els passos per a realitzar la migració del teu Wordpress amb Duplicator:

1.-Exportar la web

Per començar has d'instal·lar el plugin des del mateix administrador de WordPress. Per això accedeix a Extensions i prem Afegeix.

A la finestra de plugins has d'escriure en el quadre en blanc el nom del plugin Duplicator. Apareixen diverses opcions a instal·lar, escull la primera de Snap Creek i prem Instal·lar ara.

Un cop s'iniciï el procés, es realitza la descàrrega del plugin, la descompressió i s'instal·la. Quan el sistema t'indiqui que el plugin s'ha instal·lat correctament prem Activa.

Ara en el menú vertical de l'esquerra, pots visualitzar el botó Duplicator des del que podràs començar l'exportació.

Un cop dins del plugin prem Create New per crear un nou paquet.

En aquest apartat apareixen diverses opcions, però és recomanable deixar-ho com es troba tot, i prémer Next per continuar.

El plugin escaneja tota la instal·lació de WordPress per veure si és possible realitzar l'exportació. En aquest punt, és normal que t'indiqui dins de Setup de l'apartat Server que té un Notice en vermell, pel fet que la directiva open_basedir a cdmon es troba establerta per defecte i no és possible modificar-la per motius de seguretat. Un altre valor que possiblement has de modificar, és el temps d'execució (max_execution_time). Indicar que la major part de webs amb el valor a 30s és suficient, però si per algun motiu no és suficient, sempre pots modificar els valors PHP des del panell de control de cdmon. Per seguir marca l'opció; Yes, Continue with the build process!, i prem Build.

En finalitzar-se l'exportació, descarrega tot dos fitxers resultants, l'instal·lador i la còpia de la web:

2.-Restaurar la web

Pas1:

Per restaurar la web primer has de crear la base de dades nova i pujar els dos fitxers per FTP mitjançant un gestor, com per exemple; Filezilla per Windows o Ciberduck per Mac.

Un cop creada la base de dades i pujats els dos fitxers, has d'accedir a través del navegador web a la ruta nostreodomini.com/installer.php o en el cas de tenir-ho en una subcarpeta nostredomini.com/subcarpeta/installer.php.

Si tot és correcte, prem Next.

Pas2:

Un cop inicies l'instal·lador de Duplicator en el nou allotjament has de tenir en compte diversos punts:

• Action: has d'escollir Create New Database si és una nova instal·lació (aquesta opció és per usar la base de dades creada en el pas anterior). En el cas de voler fer-ho sobre una instal·lació ja existent has d'escollir l'opció Connect and Remove All Data.
  • Host: deixa localhost.
  • Database: especifica el nom de la nova base de dades que has creat.
  • User: el nom d'usuari MySQL del teu allotjament.
  • Password: la contrasenya de l'usuari MySQL.

Amb les dades emplenades prem Test Database per comprovar que connecta correctament.

• Si el test és correcte, prem Next i et demanarà que confirmis la instal·lació. Si les dades són correctes, prem OK.

Pas3:

Un cop completat el pas Install Database, accedeixes a la següent pantalla, on el plugin detecta automàticament totes les dades de les rutes antigues i la ruta nova. En aquest punt normalment no has de tocar res (pots modificar

les dades de l'usuari Admin per unes de noves si desplegues la pantalla "Options").  Per iniciar l'actualització de les rutes prem Next.

Nota: És possible que si has pujat els fitxers de l'exportació al mateix nivell dels fitxers del Wordpress on vols executar-ho, el plugin t'adverteixi que ja existeix el fitxer wp-config.php. En aquest cas modifica el nom del fitxer des de l'FTP.

Pas4:

En finalitzar t'avisa amb un report, que tot ha finalitzat de forma satisfactòria i amb l'avís que s'han d'eliminar els fitxers d'instal·lació per seguretat. També apareix marcada per defecte l'opció "Auto delete installer files after login (recommended)" que eliminarà els fitxers d'instal·lació quan accedeixis a l'administració de Wordpress.

Per a continuar prem sobre Admin Login per a accedir a l'administració de Wordpress i comprovar que la nova importació funciona correctament.

En accedir de nou a l'escriptori de Wordpress, apareix el missatge Installer file cleanup ran!.

Una vegada realitzats tots aquests passos pots gaudir de la teva web en un nou lloc sense necessitat d'haver tocat la programació o les bases de dades.