A continuació, expliquem com fer la importació de contactes a Webmail Roundcube. Aquesta acció es pot realitzar per mitjà d'un arxiu guardat en una de les dues extensions compatibles: .csv o .vcf. Hi ha diverses formes de crear aquest fitxer de contactes:

1. Des de CALC d'OpenOffice
  2. Creant un arxiu  .txt

Si utilitzem Microsoft Office, hem de tenir en compte que l'aplicació Excel no permet l'exportació de l'arxiu en format csv de manera que Webmail Roundcube ho reconegui per a la importació de contactes.

1.-Crear el fitxer de contactes

Per al primer cas, accedim a CALC d'Openoffice i creem l'arxiu tal i com es mostra a la imatge. Hem de respectar els identificadors "Nickname, First Name, Last Name, Correu electrònic Address", així com les majúscules i minúscules. Per a cada usuari hem de crear una nova línia amb les dades de "NOM A MOSTRAR, NOM, COGNOMS I COMPTE DE CORREU".

Un cop introduïts tots els contactes necessaris, guardem l'arxiu com a tipus .csv i seleccionem el "Delimitador de camp" per comes. L'arxiu resultant el podrem importar sense problemes a Webmail Roundcube.

El segon cas és creant un arxiu .txt, amb el botó dret del ratolí "Crear", "Document de text". Un cop creat i introduït el nom desitjat, fem doble clic sobre l'arxiu per gestionar-lo.

L'estructura per aquesta imatge està formada per identificadors específics per a cada camp "Nickname, First Name, Last Name, Correu electrònic Address", aquests són els que es mostren a la primera línia de la següent imatge. Hem de tenir especial cura amb les majúscules, minúscules i les comes.

Creem tantes línies amb els caràcters "NOM A MOSTRAR, NOM, COGNOM, demo@example.com," com usuaris tinguem. Els camps en negreta de l'exemple següent són els que hem de modificar per a cada un dels contactes.

Nickname, First Name, Last Name, Correu electrònic Address
NOM A MOSTRAR, NOM, COGNOM, demo @ example.com,
NOM A MOSTRAR, NOM 2, COGNOM 2, demo2 @ example.com,

Després de guardar les dades de l'arxiu .txt, el seleccionem i premem "F2" o el botó dret del ratolí i "Canviar nom". Modifiquem l'extensió de l'arxiu de .txt a .csv i ja tenim l'arxiu amb els contactes a punt per importar a Webmail Roundcube.

El contacte es mostrarà de la següent manera un cop importat.

Si necessitem indicar més camps com l'adreça, telèfon, departament, càrrec, etc., hem de crear un arxiu .vcf. Per això creem prèviament un arxiu .txt amb l'estructura d'arxiu següent.

El següent codi fa referència a un contacte. Per aquest motiu hem de repetir aquest codi per a cada un dels usuaris que creem. Els camps en negreta de l'exemple següent són els que hem de modificar per a cada un dels contactes.

BEGIN: VCARD
VERSION: 3.0
N: COGNOMS; NOM;;;
FN: NOM A MOSTRAR
EMAIL; TYPE = INTERNET; TYPE = HOME: demo@example.com
TITLE: CÀRREC
ORG: ORGANITZACIÓ
X-DEPARTMENT: DEPARTAMENT
X-GENDER: male
TEL; TYPE = home: TELÈFON
ADR; TYPE = home:;; CARRER; CIUTAT; PROVÍNCIA; CP; PAÍS
BDAY; VALUE = date: 2000-01-01
X-ANNIVERSARY; VALUE = date: 2000-01-01
URL; TYPE = homepage: http: //www.example.com
END: VCARD

Després de guardar les dades de l'arxiu .txt, el seleccionem i premem "F2" o el botó dret del ratolí i "Canviar nom". Modifiquem l'extensió de l'arxiu de .txt a .vcf i ja tenim l'arxiu amb els contactes a punt per importar a Webmail Roundcube. El contacte es mostrarà de la següent manera un cop importat.

2.-Importació a Roundcube

Un cop tenim l'arxiu creat, accedim a Webmail Roundcube des de la URL corresponent al nostre domini, correoweb.example.com.

Ens adrecem a "Contactes" i dins, premem sobre "Importar".

A l'apartat "Importa contactes", seleccionem l'arxiu que hem creat anteriorment i realitzem la importació.