En el gestor de correu Roundcube podem donar d'alta nous contactes i administrar grups. Per fer-ho hem de seguir els següents passos.

1.-Accés al Roundcube Webmail

Per accedir a Roundcube hem d'introduir el subdomini "correoweb" a la URL del navegador, seguit del nom del domini.

En el següent exemple, utilitzem el domini fictici example.com, i introduïm les dades que ens demanen.

2.-Crear nous contactes

Un cop iniciem la sessió a Roundcube, accedim a l'apartat "Contactes" i, a la part esquerra, ens apareixen les dues columnes principals, "Grups" i "Contactes".

A la columna "Contactes" podem donar d'alta nous contactes, per a això premem sobre el símbol "+" i introduïm les dades que ens demana.

Tenim els camps de configuració "Informació personal" i "Notes" on podem ampliar la informació relacionada amb l'usuari. Un cop anotats tots els camps necessaris, premem "Guardar" i el contacte quedarà creat.

3.-Crear grups de contactes

Des de l'apartat "Grups" podem crear grups amb el nom que es vulgui (amics, família, treball, etc.) i vincular contactes a cadascun d'aquests. Per crear grups premem a "+" i especifiquem el nom.

Un cop creats podem vincular contactes a aquests grups. Per fer-ho, arrossegar des de l'apartat "Contactes" el contacte desitjat cap al grup al qual vulguem que formi part. Podem arrossegar i associar a diferents grups un mateix contacte.

4.-Utilitzar els grups

Un cop creats els grups i vinculats els contactes, podem enviar correus a tots els components del grup. Per fer-ho marquem el grup i premem l'opció "Escriu un missatge". D'aquesta manera, s'afegeixen com a destinataris del nou correu totes les adreces dels contactes que pertanyen a aquest grup.

5.-Cerca, exportar i importar contactes

L'opció "Cerca avançada" permet fer una recerca de contactes a través d'algun dels camps que es poden especificar en els contactes, ja sigui de l'apartat "Propietats", "Informació personal" o "Notes".

Amb l'opció "Exporta" podem descarregar els contactes emmagatzemats al Roundcube en format vCard. Es poden exportar de manera massiva tots els contactes amb l'opció "Exporta'ls tots" o alguns contactes concrets, seleccionant els contactes i utilitzant l'opció "Exporta els seleccionats".

Finalment tenim l'opció "Importar" que ens permet importar directament els contactes d'un arxiu CSV o vCard. Si accedim a "Importar" podem carregar l'arxiu des de l'apartat "Importa des d'un fitxer", seleccionem l'arxiu i realitzem la importació.

Si necessita més informació sobre com crear un arxiu per fer una importació posterior accedeixi aquí.