En el gestor de correu Roundcube pots donar d'alta nous contactes i administrar grups. Per fer-ho has de seguir els següents passos.

1.-Accés al Roundcube Webmail

Per accedir a Roundcube has d'introduir el subdomini "correoweb" en l'URL del navegador, seguit del nom del teu domini (ex. correoweb.example.org).

En accedir a RoundCube has d'introduir els camps "Nome d'usuari" (compte de correu que vols gestionar) i "Contrasenya" (contrasenya del compte), i prémer en Entra.

2.-Crear nous contactes

Una vegada inicies la sessió en Roundcube, accedeix a l'apartat Contactes i en la part esquerra t'apareixen les dues columnes principals, "Grups" i "Contactes". En la columna de "Contactes" prem en el símbol + per a agregar un nou contacte.

S'obrirà el formulari per a afegir les dades del nou contacte.

3.-Crear grups de contactes

Des de la columna "Grups" pots crear grups amb el nom que vulguis (Amics, Família, Treball, etc.) i vincular contactes a cadascun d'aquests grups. Per a crear grups prem en + que trobaràs en la part inferior de la columna.

Introdueix el nom que vulguis per al grup i prémer Desa.

Una vegada creat, has de vincular contactes a aquests grups, per a això has d'arrossegar el contacte desitjat cap al grup al qual vulguis que formi part. El mateix contacte el pots arrossegar i associar a diferents grups.

4.-Utilitzar els grups

Una vegada creats els grups i vinculats els contactes pots enviar correus a un grup concret, per a això marca el grup i prem l'opció Escriu un missatge. D'aquesta manera s'afegeixen com a destinataris del correu totes les adreces dels contactes que pertanyen a aquest grup.

5.-Cerca, exportar i importar contactes

L'opció "Cerca avançada" permet fer una cerca de contactes a través d'algun dels camps que es permet especificar en els contactes, ja sigui de l'apartat "Propietats", "Informació personal" o "Un altre".

Amb l'opció "Exportar" pots descarregar els contactes emmagatzemats en el Roundcube en format vCard. Es pot exportar de manera massiva tots els contactes amb l'opció "Exporta'ls tots" o alguns contactes concrets, seleccionant els contactes i utilitzant l'opció "Exportar els seleccionats".

Finalment, tens l'opció d'importar directament els contactes d'un arxiu CSV o vCard. Si accedeixes a Importa pots carregar l'arxiu des de l'opció "Importa des d'un arxiu", selecciona l'arxiu i realitza la importació prement Importa.

Per a més informació, pots contactar amb nosaltres.