El gestor de correu Roundcube incorpora una completa funció de calendari que ens permet crear i gestionar la nostra agenda personal.

A continuació detallem les principals accions que podem fer amb ell.

1.-Accedir al Roundcube Webmail

Per accedir a Roundcube hem d'introduir el subdomini "correuweb" a la URL del navegador, seguit del nom del domini.

En el següent exemple, utilitzem el domini fictici example.com i introduïm les dades que ens demanen.

2.-Accedir al calendari

Des de la interfície de Roundcube fem clic sobre la pestanya "Calendari" del menú superior.

3.-Crear esdeveniments al calendari

Per crear un nou esdeveniment fem clic sobre el dia i l'hora que vulguem.

Podem moure els esdeveniments creats arrossegant d'un dia a un altre.

A la pestanya "Resum" hem d'indicar la data d'inici i fi de l'esdeveniment, la seva descripció i altres paràmetres com la seva localització i el missatge que veurem al calendari.

A "Recurrència" indiquem si un esdeveniment és recurrent i la seva periodicitat, amb això l'esdeveniment es crea de forma automàtica a les dates necessàries a tot el calendari.

JjlB_oXoSUlEJcclyIVoQ333t6jEgj8sow.png   ejqErqzZOynTAz1p2AC7uSKjHrJ22Hp16w.png

Des de "Participants" afegim altres participants en l'esdeveniment i els hi enviem invitacions.

A l'enviar una invitació, la persona convidada rep un correu per acceptar l'esdeveniment.

Una vegada contestada la petició, fem clic sobre l'opció "Update the participant's status", del correu de confirmació que rebem, per actualitzar l'esdeveniment amb la informació que ha facilitat la persona convidada.

L'estat de la persona convidada s'actualitza amb la informació rebuda.

4.-Configuració de calendaris

Per poder modificar l'aparença i altres opcions del calendari hem d'accedir a l'apartat "Configuració" de Roundcube, i dins de "Preferències" seleccionar "Calendari".

A "Opcions principals" podem configurar l'aparença que tindrà el nostre calendari i activar recordatoris.

A les opcions de "Categories" podem modificar els colors de les categories, crear noves o eliminar les actuals.

Per últim, podem activar el calendari d'aniversaris i afegir esdeveniments d'aniversari des de les dades dels contactes de la nostra llibreta d'adreces.