A cdmon tens l'opció de configurar el teu compte de correu electrònic en diferents gestors. En aquest tutorial veuràs com fer-lo en Thunderbird.
En aquest cas, utilitzem com a exemple el compte "demo@example.org", aquesta adreça s'ha de modificar pel nom del compte de correu a configurar.

1.-Configuració prèvia del compte

Comença per obrir Thunderbird. Si és la primera vegada, t'apareix la següent pantalla on has d'emplenar els camps que apareixen amb les dades del teu compte de correu i prémer Continuar.

Nota:
 Si ja tens un compte de correu i vols afegir una altra, accedeix en el menú superior Editar > Configuració de compte. En la pantalla de "Configuració de compte" obre el desplegable Operacions de compte que trobaràs en la part inferior esquerra i prem en l'opció Afegir compte de correu, on s'obrirà la pantalla "Configurar una adreça de correu existent".

Durant uns instants el programa processa la informació que li has proporcionat i, una vegada finalitzat, mostra la configuració del servidor d'entrada i la del servidor de sortida, tal com pots veure en la següent imatge. Prem Fet.

En la següent finestra el gestor de correu et demana afegir una excepció de seguretat. Prem Confirmar l'excepció de seguretat.

Has acabat i el teu compte de correu electrònic apareix en la columna de l'esquerra del gestor de correu Thunderbird.

Modificar un compte existent

Per a accedir a la configuració d'un compte de correu electrònic, prem amb el botó dret del ratolí damunt del nom del compte i prem en l'opció Configuració.

En la finestra que apareix, pots veure en la part esquerra una columna amb les diferents parts que contenen les dades del teu compte de correu. Per a modificar cadascuna d'elles has de prémer sobre les mateixes i apareixen en la part dreta de la finestra les dades corresponents.

Si prems Paràmetres del servidor pots veure les dades que tens configurades del servidor d'entrada, la configuració de seguretat i determinades funcions que pots activar o desactivar referents a la configuració del servidor, esborrat de missatges i emmagatzematge de missatges.

L'opció "Còpies i carpetes" et permet configurar diferents funcions per a l'enviament de missatges, per els seus arxius, així com per als esborranys i plantilles.

La següent imatge es refereix a la configuració de l'apartat "Redacció i adreçament", en la qual pots activar o no diverses funcions i determinar les preferències generals.

L'opció de "Paràmetres correu brossa" et permet seleccionar i activar diverses funcions, com també configurar les preferències generals del correu no desitjat.

La següent imatge mostra les opcions de configuració referents a l'apartat "Sincronització i emmagatzematge", en les quals pots establir els paràmetres referents a la sincronització de missatges, espai en disc i recuperació d'espai en disc.

Si selecciones l'opció de "Confirmacions de recepció" pots configurar les preferències globals de justificant de recepció i personalitzar el justificant de recepció per al compte de correu que estàs configurant.

En l'apartat "Seguretat" pots seleccionar els certificats per a signar els correus enviats, els que uses per a xifrar/desxifrar missatges i els dispositius de seguretat.

Si accedeixes a l'apartat "Carpetes locals", és possible canviar el nom del compte, activar l'opció de buidatge de la paperera en sortir del gestor de correu i indicar el directori local on es guardaran les dades.

En l'opció "Paràmetres del correu brossa", pots configurar diverses opcions que et permeten establir els paràmetres necessaris per a la gestió del correu no desitjat.

L'apartat "Espai de disc" mostra les diferents opcions que pots configurar per a poder recuperar espai en el teu disc.

Si selecciones l'opció "Servidor de sortida (SMTP)" es mostra un llistat dels servidors de sortida que tens configurats en el teu compte. En el cas de voler modificar els paràmetres, marca el servidor que vols modificar i prem Edita.

Després de prémer "Editar" podràs modificar les dades corresponents al servidor de sortida (SMTP). Una vegada modificades prem D'acord.

Una vegada has acabat de modificar els paràmetres del teu compte de correu, prem el botó D'acord que es troba en la part inferior dreta de la pantalla.

Important: Si tens el domini registrat a cdmon i assignats els DNS de cdmon i vols que el teu correu sortint (SMTP) vagi xifrat (SSL), has de modificar el port SMTP al 465 i en l'opció "Connexió segura" has de marcar "SSL/TLS".

Per a qualsevol consulta, pots contactar amb nosaltres.