A CDmon tenim l'opció de configurar el nostre compte de correu electrònic a diferents gestors. En aquest tutorial veurem com configurar-lo a Thunderbird.

En aquest cas, utilitzem com a exemple el compte “demo@example.com”, aquest compte de correu s'ha de modificar per la direcció de correu a configurar.

A continuació, expliquem com crear un compte de correu nou. Si el que volem és modificar un compte de correu, anem a l'apartat de modificar compte.

1.-Configuració prèvia del compte

Comencem obrint Thunderbird: premem "Inici" i "Mozilla Thunderbird".

Una vegada carregat el programa, premem "Correu electrònic".

A la següent pantalla, desmarquem la casella "gandi.net" i premem "Saltar-se aquest pas i utilitzar el meu compte de correu existent".

2.-Dades del compte

Apareix la següent finestra, on emplenem els camps que ens demanen. Premem "Continuar".

Durant uns instants el programa processa la informació que li hem proporcionat i, una vegada finalitzat, ens mostra la configuració del servidor d'entrada i la del servidor de sortida, tal i com veiem a la finestra següent. Premem "Fet".

A la següent finestra veiem com el gestor de correu ens demana afegir una excepció de seguretat. Premem "Confirmar excepció de seguretat".

Hem acabat i el nostre compte de correu electrònic apareix a la columna de l'esquerra del gestor de correu Thunderbird.

Modificar un compte existent

Per accedir a un compte de correu electrònic i poder modificar la seva configuració, iniciem Thunderbird i apareixeran en pantalla els comptes de correu que tenim creats, com mostra la següent imatge.

Per accedir a les dades del compte de correu que volem modificar, situem el cursor damunt del compte i premem el botó dret del nostre ratolí. Apareix un menú i premem "Configuració".

A la finestra que apareix, podem veure a la part esquerra una columna amb les diferents parts que contenen les dades del nostre compte de correu. Per modificar-les, hem de prémer sobre i a la part dreta de la finestra indicar les dades corresponents.

Si premem "Configuració del servidor" veiem les dades que tenim configurades del servidor d'entrada, la configuració de seguretat i determinades funcions que podem activar o desactivar referents a la configuració del servidor, els missatges esborrats o els emmagatzemats.

L'opció Còpies i carpetes ens permet configurar diferents funcions per a l'enviament de missatges, per al seu arxiu, així com per als esborranys i plantilles.

La següent imatge es refereix a la configuració de Redacció i adreces, on podem activar diverses funcions i determinar les preferències generals.

L'opció de Correu no desitjat ens permet seleccionar i activar diverses funcions i configrar les preferències generals del correu brossa, com veiem a la següent imatge:

La següent imatge ens mostra les opcions de configuració sobre Sincronització i emmagatzematge, on podem establir els paràmetres de sincronització de missatges, l'espai en disc i la recuperació d'espai en disc.

Si seleccionem l'opció de "Justificant de rebut" podem configurar les preferències globals i personalitzar el justificant de rebut per al compte de correu que estem configurant.

A la següent imatge veiem com podem establir els paràmetres de seguretat. Aquí podem seleccionar els certificats per signar els correus enviats, els que utlitzem per xifrar/desxifrar missatges i els dispositius de seguretat.

A l'apartat que mostra la següent imatge, podem configurar les dades corresponents a les carpetes locals. És possible canviar el nom del compte, activar l'opció de buidatge de la paperera en sortir del gestor de correu i indicar el directori local on es guardaran les dades.

Pel que fa a la següent opció, Correu no desitjat, podem configurar diverses opcions que ens permeten establir els paràmetres necessaris per a la gestió del correu brossa.

En prémer 'Espai en disc'  el gestor de correu ens mostra les diferents opcions que podem configurar per recuperar espai en el nostre disc.

A la següent imatge veiem com en seleccionar 'Servidor de sortida (SMTP)" ens apareix un quadre de text en què es mostra un llistat dels servidors de sortida que tenim configurats al nostre compte. Marcant el que vulguem modificar, premem 'Editar' com s'indica a la següent imatge.

Ara podem veure a la següent imatge com s'ha obert una finestra nova on és possible modificar les dades corresponents al servidor de sortida (SMTP). Una vegada modificades premem "Acceptar".

Quan ja tinguem modificats els paràmetres del nostre compte de correu, premem "Acceptar" i ja haurem finalitzat.

Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb nosaltres.