A l'hora d'enviar correus electrònics és bo seguir una sèrie de pautes que millorin la qualitat dels enviaments i ajudin a evitar caure en llistes d'SPAM i correu brossa.

1.-Fraccionar els enviaments

Si fem un enviament massiu, és recomanable realitzar-ho en diversos enviaments o marcar un temps d'enviament de varis segons entre correu i correu.

Alguns proveïdors de correu com Hotmail, Yahoo o Gmail, entre altres, són reticents amb la recepció d'enviaments massius als seus comptes i no acostumen a donar un bon tracte als correus rebuts d'aquesta forma, inclús poden arribar a rebutjar-los directament. A més, això pot portar a un bloqueig temporal de la IP que fa l'enviament de correu.

2.-No enviar correu no desitjat

Hem d'evitar enviar correus a comptes de correu que no el volen.

3.-Incloure sempre opció de baixa a les newsletters

Si l'enviament és una newsletter o butlletí, és molt recomanable incloure alguna opció perquè el destinatari pugui cursar la baixa de la llista de subscripció.

4.-Normalitzar el contingut del correu

Al contingut dels missatges de correu és aconsellable regular l'ús dels següents elements:

• Codi de programació.

• Multitud d'enllaços.

• Diferents tipus de lletres i mides.

• Fitxers adjunts.

5.-No enviar adjunts de grans dimensions

Hem d'evitar adjuntar fitxers de grans dimensions. Adjunts enviats a moltes adreces, o de mida considerable, poden afectar el rendiment del servidor de correu.

En el següent enllaç podem consultar com fer enviaments d'adjunts de grans dimensions: Enviament d'arxius pesats.

6.-Utilitzar l'Usuari newsletter

Si tenim que enviar butlletins, és recomanable utilitzar l'Usuari newsletter en comptes del servidor SMTP ordinari.

En el següent enllaç podem consultar com activar l'usuari newsletter: Usuari newsletter.

7.-Configurar registre SPF

L'SPF és un registre DNS que permet validar com lícit l'origen d'un correu electrònic. Tenir configurat aquest registre de forma correcta ajuda a evitar problemes amb l'enviament i a reduir la possibilitat que el correu sigui considerat SPAM.

Pot consultar el següent enllaç per saber com configurar-lo: Com configurar el registre SPF.