A CDmon, els diferents plans d'allotjament compartit (Start, Junior, Senior, Master y Preserver) permeten enviar fins a 500 correus diaris per compte de correu a través de SMTP i el servei gratuït micropla permet enviar 100 correus diaris per l'única bústia que ofereix el pla. Si superem aquest límit, rebrem un missatge d'avís i la possibilitat d'enviar 10 correus més.

Perquè s'ha bloquejat el meu compte de correu?

Si el nostre compte de correu ha estat bloquejat per superar el límit d'enviaments diaris pot haver estat causat per diferents motius.

• Excés d'enviaments de correu lícits: hem realitzat enviaments de correu amb normalitat i s'ha superat el límit establert. En aquest cas, si hem de realitzar aquest volum d'enviaments de manera habitual, és aconsellable ampliar a un Compte Premium (10 GB de espai i 1500 enviaments diaris)
  • Excés d'enviaments de una newsletter:  si hem de realitzar enviaments massius, el més aconsellable és donar d'alta l'usuari newsletter des del Panell de control per realitzar aquest tipus d'enviaments.
  • Enviament d'spam: si no tenim constància d'haver realitzat aquesta quantitat d'enviament, és possible que hagin utilitzat el nostre compte de correu per enviar spam.

Què podem fer si estan utilitzant el nostre compte per realitzar spam?

El primer que hem de fer és revisar amb antivirus i antispyware tots els ordinadors que tinguin configurat el compte de correu per eliminar qualsevol tipus d'infecció o software maliciós que pugui haver capturat les dades del compte i la utilitzi per realitzar spam.

Una vegada revisats i netejats de software maliciós tots els ordinadors o dispositius que connecten als comptes de correu, hem d'accedir al Panell de control de CDmon i modificar la contrasenya del compte de correu afectat a l'apartat de Correu electrònic.

Ens apareix un llistat dels nostres comptes de correu. Prement "Configurar", accedim a la gestió del compte. Un cop dins, a l'apartat de "Contrasenya", podem establir-ne una de nova.

Com podem establir una contrasenya segura?

• Ha de contenir majúscules, minúscules, números i 2 o més caràcters especials (@,#,$,%,&,/,=,?,¿,|,...).
  • Barrejar números i lletres.
  • Longitud de més de 8 caràcters.
  • Canvi regular de la contrasenya.

És important que tinguem protegits els ordinadors contra el malware i seguir una correcta política de seguretat amb les contrasenyes dels comptes de correu per evitar que ens capturin les dades i poder utilitzar-los amb fins fraudulents.