SVN és un software de control de versions utilitzat per al manteniment de versions en el desenvolupament d'aplicacions.

Es diu control de versions a la gestió de les modificacions realitzades en el codi font d'una aplicació. Per realitzar aquest control s'utilitzen eines de gestió com Subversion o Git.

A continuació mostrem les funcions bàsiques de l'SVN.

Recordem que per utilitzar el client SVN a CDmon, primer hem de tenir activat l'accés per SSH al Panell de control i tenir habilitada l'opció d'SVN.

1.-Copiar el repositori

Per utilitzar el control de versions hem de tenir un repositori SVN creat en algun servidor remot.

Per connectar i copiar el contingut del repositori podem fer-ho amb la comanda checkout.

• svn checkout URL-repositori

Exemple:

svn checkout https://svn-cdmon.googlecode.com/svn/trunk/ svn-cdmon --username info@cdmon.com

Aquesta comanda crea el directori que conté els fitxers.

2.-Afegir fitxer al repositori

Quan tinguem un fitxer llest per afegir al repositori utilitzem la comanda add.

• svn add fitxer

Exemple:

svn add test.html

El fitxer està afegit però no es modifica el repositori local fins que es realitzi la comanda commit.

• svn commit -m fitxer

Exemple:

svn commit -m test.html

Amb la comanda up actualitzem la nostra còpia local amb la última versió del repositori.

Exemple::

svn up test.html

Hem de tenir en compte que no tots els repositoris disposen de permisos per poder efectuar canvis. Hem d'assegurar-nos que disposem dels permisos necessaris per publicar en el servidor on tenim el repositori remot.

3.-Algunes comandes d'SVN

• import: afegir fitxers

• checkout: clonar un repositori a un directori
  • commit: guardar els canvis al repositori
  • diff: mostrar les diferències entre versions
  • log: mostrar l'històric de commit realitzats
  • merge: unir dos o més branques de desenvolupament
  • mv: moure o renombrar un directori
  • update: recollir els fitxers d'un altre repositori
  • up: actualitzar el fitxer amb la última versió del repositori
  • rm: eliminar fitxers de l'arbre de desenvolupament
  • status: mostrar l'estat de la branca de treball actual