Un certificat de seguretat SSL ens permet certificar que les comunicacions entre el client i el servidor viatgen encriptades. El seu ús és habitual en processos de compra, tals com formularis de compra, carros de la compra i altres aplicacions que realitzen un enviament de dades susceptibles de ser protegides.

Per sol·licitar un certificat de seguretat has d'entrar en el teu panell de control de cdmon, accedir a la gestió de l'allotjament i en la secció 'Seguretat' prémer en l'opció Certificats SSL.

1.-Escollir el certificat SSL

Gràcies al certificat de seguretat SSL, les dades que els teus clients insereixin a la web (usuaris, contrasenyes, dades de compra, etc.) viatgen xifrades al servidor, i d'aquesta manera es garanteix la seguretat de les comunicacions. La teva web disposarà d'elements visibles en el navegador que garanteixen la confidencialitat i la seguretat del teu lloc a Internet.

A cdmon oferim diferents tipus de certificats SSL , tots ells accepten una encriptació de dades d'entre 40 a 256 bits.

El primer que has de triar és si volem un certificat gratuït Let’s Encrypt, o un certificat Premium de GeoTrust.

• Certificat gratuït Let's Encrypt
Si selecciones el certificat gratuït, has d'especificar el subdomini pel qual vols activar-ho. Si ho deixes en blanc, estaràs protegint la web principal sense les "www". Per defecte s'activa per al domini principal i el subdomini "www". Per activar-ho prem en l'opció Desactivat.

• Certificat Premium de GeoTrust

Si vols un certificat Premium, en la mateixa pantalla, has de prémer en l'opció Sol·licitar un certificat SSL Premium.

Es desplegarà un llistat amb els diferents certificats que ofereix cdmon i un formulari, en el qual cal emplenar tots els camps per poder realitzar la contractació del certificat.
Selecciona el certificat SSL que més et convingui, emplena el formulari i prem a Sol·licitar SSL.

2.-Finalitzar la comanda

Una vegada introduïdes totes les dades, has de seguir els passos que ens indica l'assistent per finalitzar la comanda de compra del certificat de seguretat.

Un cop fet el pagament, l'equip de cdmon realitzarà la instal·lació i contactarà amb tu per correu electrònic per confirmar-te que el SSL ha estat instal·lat.

Un cop contractat el certificat, a la mateixa pantalla apareix la següent informació:

• Host del certificat: el subdomini que albergarà el certificat.
  • Data d'alta.
  • Data de caducitat.