Un subdomini és una paraula escrita abans del domini (per exemple: fotos.elmeudomini.com, on fotos és subdomini de elmeudomini.com) per tal de poder categoritzar el contingut o els serveis de la web.

El servei de subdominis de CDmon ens permet crear subdominis que apuntin a una carpeta concreta del nostre allotjament.

Accedim al Panell de control de l'allotjament, dins l'apartat "Dominis" hi trobem l'opció "Subdominis":

1.- Crear un subdomini

Per afegir un subdomini, cliquem a "Afegir subdomini":

Introduïm el subdomini desitjat i la carpeta destí cap on apuntarà. En cas de no existir la carpeta es crearà automàticament.

Els subdominis creats apareixen al llistat, d'es d'on els podem editar o esborrar.

2.- Informació avançada

• La creació d'un subdomini implica la creació d'un registre al DNS, aquest procés es realitza automàticament.
  • Si el domini utlitza els DNS de CDmon, tant sols caldrà esperar a la propagació dels DNS, procés que pot trigar aproximadament 1 hora. Si, en canvi, la gestió de DNS del domini es troba fora de CDmon, haurà de configurar el registre DNS amb la IP que té assignada el nostre allotjament. Pot trobar la IP en la mateixa pantalla.