Els àlies de servidor (ServerAlias) són sobrenoms d'un allotjament. Permeten afegir més d'un domini al seu allotjament i mostren el mateix contingut que el hosting principal. Són útils per configurar diversos dominis/subdominis en un mateix allotjament.

Per afegir un àlies al nostre allotjament web, accedim al Panell de control de l'allotjament i premem la icona "Àlies de l'allotjament".

1.- Crear un àlies

Cliquem a "Afegir àlies de l'allotjament":

Indiquem el nom del domini que volem afegir com a àlies i després premem el botó "Afegir àlies":

Els àlies creats ens apareixen al llistat, des d'on els podem editar o esborrar:

2.- Informació avançada

• La creació d'un àlies implica la creació d'un registre al DNS, aquest procés es realitza automàticament.
  • Si el domini utlitza els DNS de CDmon, tant sols caldrà esperar a la propagació dels DNS, procés que pot trigar aproximadament 1 hora. Si, en canvi, la gestió de DNS del domini es troba fora de CDmon, haurà de configurar el registre DNS amb la IP que té assignada el nostre allotjament. Pot trobar la IP en la mateixa pantalla.
  • Hem de tenir en compte que els àlies només són vàlids per al servidor web: no són efectius per al servei de correu ni FTP.