Per poder pujar la nostra pàgina web als servidors de CDmon necessitem primer un client d'FTP. El client d'FTP és un software especial que es connecta al servidor web mitjançant el protocol de comunicació FTP i ens permet gestionar el nostre lloc web com si es tractés de l'explorador de Windows. Al mercat hi ha una infinitat de clients d'FTP, però des de CDmon recomanem WinSCP per la seva seguretat i robustesa.

Per això, i abans de continuar, hem de descarregar el client d'FTP de l'adreça següent:

http://winscp.net/eng/download.php

En aquesta web trobem diferents paquets d'instal·lació. Descarreguem  l'últim paquet que sigui estable (que no sigui beta).

A la instal·lació escollim l'idioma i es crea un accés directe en el menú d'inici i l'escriptori.

Iniciem el programa:

Un cop obert WinSCP, ens apareix una finestra on hem d'introduir les dades necessàries per poder efectuar la connexió:

• Protocol: FTP és el protocol que sempre hem d'utilitzar per poder connectar amb el nostre allotjament.
  • IP o nom del servidor: el domini amb el qual volem connectar, o en cas que no disposem del domini podem posar la IP (o el domini amb la redirecció mialias.net).
  • Usuari: aquesta casella correspon a l'usuari d'FTP.
  • Contrasenya: la contrasenya de l'usuari FTP, respectant sempre les majúscules i minúscules. És aconsellable copiar i enganxar la contrasenya (no copiar els espais en blanc, ja que són considerats com un caràcter).
  • Les dades de connexió de l'FTP les podem obtenir en el Panell de control de l'allotjament, a l'apartat d'FTP.

Quan haguem introduït correctament les dades, premem el botó Connectar.

Un cop  establerta la connexió amb el nostre hosting visualitzem una finestra similar a aquesta:

A l'esquerra veiem una finestra amb els arxius ubicats al nostre ordinador, des d'on podem navegar per buscar els arxius i/o directoris del nostre ordinador que vulguem pujar a la web. A la dreta visualitzem una finestra amb els arxius ubicats a l'allotjament, entre els quals trobem la carpeta web que és on hem d'introduir el contingut de la pàgina web, ja que correspon a la carpeta arrel del lloc a Internet.

Per pujar els arxius i/o directoris al servidor només cal seleccionar-los i arrossegar-los al directori que vulguem.

Hem de tenir en compte les dades següents:

• L'arxiu principal de la carpeta web s'ha d'anomenar índex. Aquest arxiu pot tenir múltiples extensions, però les més utilitzades són index.htm i index.html. Això és necessari perquè el servidor web està configurat per mostrar per defecte el contingut de l'index.html, amb la qual cosa posant el nom del nostre domini a Internet ja no cal que hi afegim res més.
  • Dins de la carpeta web es poden crear altres carpetes i cada una haurà de contenir el seu arxiu index.html, cosa que no és obligatòria però sí que és molt recomanable per tal de tenir una estructura d'arxius el més correcte possible.