Per poder migrar el contingut d’una pàgina web d’un altre proveïdor cap a CDmon, heu de tenir en compte una sèrie de requisits per assegurar que la web sigui 100 % compatible amb els nostres servidors.

• La plataforma que utilitzem és LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Per tant, si utilitzeu un sistema basat en Windows, amb programació que no sigui PHP o HTML, és probable que la web no funcioni.

• En cas de tenir versions diferents de les que oferim, és probable que un cop feta la migració apareguin errors de PHP o bé que la web no es visualitzi correctament.
  • També necessitem saber si la web utilitza un CMS. En cas de ser així, ens haureu d'indicar quin és i si utilitza part de programació pròpia, plugins o mòduls externs.

Un cop revisats aquests requisits, el primer que necessiteu és estar registrats com a usuaris de CDmon. Es pot fer des del següent enllaç:

https://admin.cdmon.com/ca/registre

Quan ja estigueu validats com a usuaris, necessiteu un hosting compatible amb les necessitats del projecte. La contractació es pot fer des del següent enllaç:

https://www.cdmon.com/cat/hosting/

Pel que fa als comptes de correu, si s'han de migrar, també hauran d'estar creats. Per a més informació: Com gestionar el correu electrònic del hosting.

Finalment, us demanarem les dades d'accés al servidor.

Una vegada disposem de les dades, comprovarem que aquestes siguin correctes i que podem accedir-hi correctament per dur a terme la migració.

Primer iniciem la migració de la web, i el mètode emprat depèn de les dades que se’ns hagi facilitat.

La migració “ideal” és aquella en la qual disposem d'accés ssh. Ja que accedim al mateix server on es troba la web, comprimim els fitxers web, exportem la base de dades i després migrem cap a CDmon mitjançant la comanda scp.

En el cas de no disposar d'accés ssh, el mètode utilitzat és la descàrrega de fitxers mitjançant la comanda ftpcopyUna vegada finalitzada la migració de la web, importarem la base de dades i comprovarem que funcioni.

Tot seguit, ja podrem iniciar el procés de migració de correu (en el cas de sol·licitar-lo). Aquesta migració es realitza automàticament mitjançant el programa imapsync, que descarrega els correus i manté l'estructura de carpetes que teniu a la bústia actual.

Una vegada finalitzada la migració web i de correu, contactarem amb vosaltres perquè comproveu el funcionament de la web mitjançant el sufix temporal “.mialas.net”. Si el funcionament de la web és l'esperat, només quedarà fer la modificació dels DNS del domini pels DNS de CDmon:

ns1.cdmon.net                         35.189.106.232
ns2.cdmon.net                         35.195.57.29
ns3.cdmon.net                         35.157.47.125
ns4.cdmondns-01.org               52.58.66.183
ns5.cdmondns-01.com             52.59.146.62

La propagació dels DNS pot tardar entre 24/48 hores a propagar-se, i durant aquest període de temps és possible que el servei web o de correu no funcionin de manera correcta.

Per a més informació premi aquí.