Com contractar un allotjament web a CDmon?

Abans de fer efectiva la contractació d'un allotjament web, hem de conèixer les propietats que necessitem per a la nostra web. Amb propietats volem dir el nombre d'MB (megabytes) que ocupa la web (espai web), el nombre de comptes de correu i si necessitem suport per a la programació (PHP) o per a bases de dades.

Si no sabeu quin producte escollir, podeu realitzar una consulta per correu electrònic a comercial@cdmon.com o bé trucar al departament comercial al 91 182 27 67.

Un cop sapiguem els recursos necessaris, seleccionarem el servei desitjat des de la secció de hosting compartit.

Tingui en compte:

• Contractació: Es la quantitat de temps per la que volem contractar l'allotjament.
  • Espai web: La quantitat d'espai que volem a l'allotjament.
  • Transferència: Es la quantitat de dades que volem transferir.
  • Comptes de correu: Es el número de comptes que volem crear.
  • Domini associat a l'allotjament: introduïu el nom del domini al qual voleu associar l'allotjament que esteu contractant. Recordeu que és important escriure bé el nom del domini, amb la seva extensió i sense WWW.
  • Subdomini temporal: aquest domini és un àlies del vostre allotjament web. L'estructura del subdomini és del tipus elvostredomini.com.mialias.net. Aquesta adreça us resultarà útil perquè mentre el vostre allotjament antic segueixi funcionant amb elvostredomini.com podreu entrar al de CDmon amb elvostredomini.com.mialias.net, pujar la pàgina web per FTP, accedir al gestor de bases de dades, consultar-lo pel navegador i comprovar que funciona bé.
  • Adreces IP: com a complement, també se us informa de les adreces IP (si no sabeu què és una adreça IP, feu clic aquí) dels servidors de correu i web. Aquestes dades són necessàries per als usuaris avançats.
  • Dades FTP: nom d'usuari i contrasenya de l'FTP (si no sabeu què és FTP, feu clic aquí). Aquestes dades us seran necessàries per a col·locar la vostra pàgina web a Internet.

El panell de plans allotjats

Un cop creat l'allotjament, ja podeu accedir a la configuració. Dins del panell de control general disposeu d'un altre panell de plans allotjats. Es tracta de l'eina que us permetrà configurar el vostre allotjament. Hi trobareu un tutorial complet del panell a l'enllaç següent:

Pujar una web mitjançant FTP

Si no heu realitzat mai aquesta operació, accediu al tutorial següent, on se us mostrarà com realitzar-la amb passos senzills:

Web amb base de dades? Exportant amb el phpMyAdmin

Disposeu d'un tutorial que us pot servir per orientar-vos en el procés d'importar/exportar una base de dades.

Crear els comptes de correu

També heu de crear els comptes de correu electrònic igual que estaven creats a l'antic allotjament; per exemple, si abans teníeu info@elvostredomini.com, ara també heu de crear el compte info@elvostredomini.com a CDMON.

Disposeu d'un tutorial que us indica com crear-los:

Si no els creeu al nou allotjament, els correus no podran ser entregats per la no existència dels comptes a CDmon.

Modificant els servidors DNS (domini contractat amb CDmon)

Un cop hagueu pujat la web i hagueu creat els comptes de correu, ja podreu modificar els DNS del domini per tal de començar a utilitzar el nou allotjament.

Si el domini està amb CDmon (perquè l'heu transferit prèviament o perquè està registrat amb CDmon), haureu d'accedir al vostre panell de control, al menú de l'esquerra "Llistat dominis".

Des d'aquest enllaç accediu al panell de control dels vostres dominis.

Un cop a dins us apareix un llistat dels vostres dominis. Feu clic a "Gestionar" per accedir a la configuració del domini.

Accedireu al panell de gestió del domini i allà us apareixerà l'enllaç "Gestionar servidors".

Un cop a dins us apareix la llista dels vostres dominis. Feu clic a Gestionar per accedir a la configuració del domini.

Haureu de modificar la informació perquè hi apareguin els servidors DNS següents:

• ns1.cdmon.net
  • ns2.cdmon.net
  • ns3.cdmon.net
  • ns4.cdmondns-01.org
  • ns5.cdmondns-01.com

Per realitzar aquesta modificació pot escollir l'opció "Assignar DNS de CDmon".

No us preocupeu si l'ordre final dels DNS no és el mateix que heu introduït, això no afectarà el funcionament de la web.

Un cop finalitzats aquests passos només haurem d'esperar que els servidors DNS es propaguin per Internet i ja podrem gaudir del nostre hosting a CDmon. La propagació acostuma a tardar entre 24 i 48 h (habitualment tarda menys, però es tracta d'un temps estimat).

Disposeu d'un tutorial per a ampliar els coneixements del DNS aquí.

Modificant els servidors DNS (domini contractat amb un altre proveïdor)

Cada registrador té el seu sistema de gestió dels dominis. El més important és que ens proporcionin la manera de canviar els anomenats servidors DNS on tingueu en aquest moment el domini pels de CDmon, que són els següents:

• ns1.cdmon.net: 35.189.106.232
  • ns2.cdmon.net: 35.195.57.29
  • ns3.cdmon.net: 35.157.47.125
  • ns4.cdmondns-01.org: 52.58.66.183
  • ns5.cdmondns-01.com: 52.59.146.62

Com transferir un domini a CDmon

Un cop tingueu l'allotjament web transferit, si el vostre domini encara no es troba registrat a CDmon, podreu transferir-lo.

Podeu accedir al tutorial següent:

El domini pot ser transferit abans o després que hagueu traspassat l'allotjament web. El més important és que ho feu amb un mínim de 15 dies d'antelació abans que caduqui, ja que hi ha factors possibles que poden retardar el procés de transferència del domini, i no pot transferir-se si està caducat (només podria fer-se en cas que l'extensió fos .es).