L'eina Clonar domini és molt útil si hem de crear dominis amb els mateixos registres ja que permet copiar la mateixa configuració de registre.

Cal seguir els següents passos:

1.-Accés a la gestió del DNS

Per accedir a la gestió del DNS premem DNS gratuït.

Posteriorment hem de prémer en l'opció DNS estàtic.

2.-Clonar configuració

Una vegada hem accedit al DNS estàtic, en el Llistat de DNS, en el domini que vulguem transferir la gestió, en la secció Accions, obrim el desplegable Opcions, on hem de prémer en l'opció Copiar zona.

3.- Indicar el domini a clonar

En prémer en l'opció Copiar zona s'obre el següent quadre, on podrem escollir entre; copiar el DNS en un domini que ja tinguem registrat, escollint el domini en el desplegable Seleccionar domini, o copiar la zona DNS en un domini nou, escrivint el domini en el camp O copia la zona en un nou domini.

El nou domini no queda enllaçat amb l'original, només es copien les dades i es configura independentment a partir d'aquest moment.

4.-Propagació

Ja tenim el registre clonat. Ara, únicament hem d'esperar al fet que es propaguin els canvis, una acció que pot trigar entre trenta minuts i una hora aproximadament.