SOA (Start of Authority) és un tipus de registre que especifica informació del DNS. Tots els noms de dominis tenen un registre SOA que mostra les característiques bàsiques del domini i de la zona en la qual es troba.

Per configurar les característiques SOA en el DNS estàtic, seguim els següents passos:

1.-Accés a la gestió del DNS

A l'Inici del Panell de control, des del Llistat bàsic de serveis accedim a la gestió del DNS del domini del qual volem configurar les característiques SOA prement l'opció DNS.

2.-Editar SOA

En el desplegable Més opcions editem el registre SOA prement en l'opció Editar SOA.

3.-Modificar els valors SOA

Accedirem a la pantalla on podem modificar els valors SOA (Start Of Authority):

• Adreça de correu: adreça de correu de l'administrador de zona del domini. Generalment es substitueix l'arrova (@) per un punt. Això ho realitza automàticament el nostre gestor DNSpro.
  • Actualització (refresh): nombre de segons que un servidor de nom secundari ha d'esperar per comprovar altre cop els valors d'un registre.
  • Reintent (retry): nombre de segons que un servidor de nom secundari ha d'esperar després d'un intent fallit de recuperació de dades del servidor primari.
  • Caducitat (expire): nombre de segons màxim que el servidor de nom secundari retindrà els valors abans d'expirar-los.
  • Minimum TTL: significa Time To Live i és el nombre de segons durant els quals els registres es mantenen actius als servidors NS cache abans de tornar a preguntar el seu valor real.

Si utilitzem els servidors de CDmon, l'únic valor important és el Minimum TTL. Els valors recomanats per CDmon són:

• Actualització (refresh): 10000 (2.7 hores)
  • Reintent (retry): 3600 (1 hora)
  • Caducitat (expire): 604800 (1 setmana)
  • Minimum TTL: 900 (15 minuts)