Aquí trobareu tota la informació referent als dominis .tel:

Informació general

El domini .tel és un domini d'Internet genèric que forma part del sistema de dominis d'Internet patrocinats (sTLD o sponsored TLD en anglès). El terme sponsored es tradueix al català com a patrocinat, però realment vol dir que l'extensió té un ús específic i no genèric, com podria ser un .com o .net, per exemple. L'ús específic del domini .tel implica que el domini no pot encaminar cap a un allotjament amb una web normal sinó que disposa d'un allotjament propi inclòs en el preu de registre. Així, el domini .tel us permet guardar, publicar i actualitzar tota la vostra informació de contacte i paraules clau a la web sota un nom de domini exclusiu i sense necessitat d'un lloc web. Per fer-ho disposeu d'un panell de control anomenat https://www.managemy.tel . Un exemple d'un domini .tel en funcionamient és el domini cdmon.tel.

Està gestionat pel registrador Telnic.

Accés a la plataforma ManageMy.tel:

1. Es pot accedir a la nova plataforma a: https://www.managemy.tel
2. Per recuperar els detalls del seu compte, aneu a l'adreça web anterior i feu clic a l'enllaç "Ha oblidat la contrasenya"
3. Introduïu el vostre adreça de correu electrònic: exemple@gmail.com
4. Se li enviarà un correu electrònic amb el seu nou nom d'usuari i contrasenya temporal. Si no rep el correu electrònic, reviseu la vostra carpeta SPAM en cas que el seu proveïdor de correu hagi bloquejat el nostre correu electrònic.
5. Utilitzeu el nou nom d'usuari i contrasenya temporal per accedir al seu compte a https://www.managemy.tel
6. Una vegada dins, assegureu-vos de canviar la contrasenya a alguna cosa memorable, ja que la contrasenya temporal que li proporcionem només es pot utilitzar una vegada.

Motivació per a registrar un domini .tel

És ideal per a empreses i professionals que desitgin posar a la disposició dels usuaris o clients les seves dades de contacte sempre actualitzades. Una persona particular també pot aprofitar aquesta funcionalitat del domini. El domini .tel és el primer domini que utilitza el DNS d'una manera totalment nova: com a magatzem de dades global. En emmagatzemar les dades directament al DNS, .tel ofereix els avantatges següents:

1. No fa falta un lloc web: la informació de contacte emmagatzemada al DNS es transmet i es presenta de manera eficaç en qualsevol dispositiu sense necessitat d'un lloc web.
  2. Velocitat: el sistema de noms de domini està optimitzat, per tal d'assolir gran velocitat. Com que es basa en DNS, una cerca de .tel tarda una fracció de segon, molt més ràpid que carregar una pàgina web convencional.
  3. Temps real: quan modifiqueu les vostres dades al panell de gestió dels vostres contactes, les modificacions es publiquen immediatament.
  4. Més control: tradicionalment, els motors de cerca es veien obligats a "llegir" pàgines web completes i a deduir les paraules clau. El domini .tel utilitza les dades subministrades al DNS per comunicar als motors de cerca quines són exactament les paraules clau; d'aquesta manera, millora el control sobre els resultats de la cerca.
  5. Optimitzat per a dispositius mòbils: el trànsit generat per una cerca .tel és tan petit que resulta molt assequible per als usuaris. A més, les dades es presenten de manera tan senzilla que .tel s'integra fàcilment a les llibretes d'adreces i permet la navegació avançada en tots els dispositius mòbils.
  6. Ampliable: el DNS és un sistema descentralitzat i totalment ampliable que ja gestiona milers de milions de peticions cada dia. És perfectament apropiat per a convertir-se en el directori global de dades de contacte i de paraules clau més fiable.
  7. Global: el sistema DNS és omnipresent. Tot, a Internet, utilitza contínuament el DNS i és possible accedir globalment a tota la informació emmagatzemada al DNS des de qualsevol dispositiu connectat a Internet.
  8. Xifrable: és possible xifrar les dades emmagatzemades al DNS perquè només els usuaris autoritzats hi accedeixin, cosa que garanteix la màxima privacitat.

Registrar un domini .tel

Per registrar un domini .tel podeu dirigir-vos a la pàgina de registre de dominis .tel. Si ho necessiteu, disposeu d'un tutorial que il·lustra els passos de registre d'un domini. Un cop registrat el vostre domini .tel podreu començar a afegir contactes des del panell Telhosting que us habilitarem.

Restriccions

Restriccions en el registre de dominis .tel

• Els dominis .tel poden tenir un màxim de 63 caràcters i un mínim de 3.
  • Els caràcters acceptats per al registre dels dominis són: a-z, 0-9 i -. El - no pot anar davant ni darrere del nom.
  • No poden tenir un guionet (-) en la 3a i en la 4a posició.
  • No pot estar constituït únicament per xifres (0123456789.tel).

Restriccions en les renovacions de dominis .tel

• Un domini .tel pot renovar-se per un període màxim de fins a 10 anys.

Dominis .tel multilingües - Caràcters especials IDN

Registre de dominis amb caràcters especials (IDN)

Per als dominis .tel no està permès el registre amb els caràcters especials, de moment. S'està treballant juntament amb la ICANN per unificar els IDN.

Transferència de dominis amb caràcters especials (IDN)

No es permet la transferència de dominis amb caràcters especials (IDN).