L'accés a la Plataforma de proves es realitza de la mateixa manera que l'accés a qualsevol allotjament web, a través de l'apartat de plans allotjats del Panell de control.

La diferència en accedir al Panell de control és que apareix un rectangle blau a la part superior de la pàgina. En aquest requadre, veiem el botó per publicar la plataforma (contractar l'allotjament) i les dades d'accés a la pàgina, mentre aquesta no sigui pública per a tothom.

Si no disposem de domini associat a la Plataforma de proves, o no el tenim configurat, per accedir a la pàgina web de la Plataforma de proves utilitzem el domini mialias.net.  Per fer-ho, introduïm example.cat.mialias.net a la barra del navegador (on example.cat és el domini associat a l'allotjament de la Plataforma de proves).

Entrada d'usuari i contrasenya

En accedir a l'adreça, es mostra un quadre de validació per introduir les dades que apareixen al rectangle blau del Panell de control. Si no introduïm les dades, la web no es mostrarà.

Si hem instal·lat a la Plataforma de proves un CMS com WordPress, Joomla o Prestashop,  hem de tenir en compte que aquesta finestra emergent no és on hem d'introduir les dades d'accés de la gestió el CMS. En aquesta finestra hem d'introduir les dades del requadre blau indicat anteriorment.

Una vegada introduïdes les dades, es visualitza com un web normal.

La Plataforma de proves funciona igual que qualsevol altre hosting però és totalment gratuïta fins al moment que es publica.

Podem configurar totes les opcions del Panell de control.

Característiques de la plataforma

• 5 GB d'espai web
  • 500 Mb de transferència
  • Bases de dades MySQL
  • Suport PHP5

Com que es tracta d'un allotjament de prova, aquestes característiques no es poden modificar fins que es publiqui el web.

Per publicar la Plataforma de proves seleccionem el tipus d'allotjament que millor s'adapti a les característiques de la nostra pàgina web d'entre les diferents ofertes que CDmon ofereix i, automàticament, la Plataforma de proves passarà a ser un hosting normal amb totes les característiques que tingui.

De la mateixa forma que no es poden modificar les característiques de la Plataforma de proves, no es poden activar els comptes de correu electrònic, és a dir, els comptes es poden crear i configurar però apareixeran inactius fins al moment que publiqui la web. Aleshores, en contractar el hosting, ja apareixeran actius.