L'accés a la Plataforma de proves es realitza de la mateixa manera que l'accés a qualsevol allotjament web, a través de l'apartat de plans allotjats del Panell de control.

La diferència en accedir a la gestió de la Plataforma de proves és l'aparició d'un rectangle blau a la part superior de la pàgina. En aquest requadre, pots veure el botó per publicar la plataforma (contractar l'allotjament) i les dades d'accés a la pàgina, mentre aquesta no sigui pública per a tothom.

Si no disposes de domini associat a la Plataforma de proves, o no el tens configurat, per accedir a la pàgina web de la Plataforma de proves, has d'utilitzar el domini mialias.net.  Per fer-ho, introdueix example.cat.mialias.net a la barra del navegador (on example.cat és el domini associat a l'allotjament de la Plataforma de proves).

Entrada d'usuari i contrasenya

En accedir a l'adreça, es mostra un quadre de validació per introduir les dades que apareixen al rectangle blau del Panell de control. Si no introdueixes les dades, la web no es mostrarà.

Si has instal·lat a la Plataforma de proves un CMS com WordPress, Joomla o Prestashop, has de tenir en compte que aquesta finestra emergent no és on has d'introduir les dades d'accés de la gestió el CMS. En aquesta finestra has d'introduir les dades del requadre blau indicat anteriorment.

Una vegada introduïdes les dades, es visualitza com un web normal.

La Plataforma de proves funciona igual que qualsevol altre hosting de cdmon però és totalment gratuïta fins al moment que es publica.

Pots configurar totes les opcions del Panell de control, excepte les de color gris, no actives a la plataforma de proves.

Característiques de la plataforma

• 5 GB d'espai web
  • 5 GB de transferència
  • Bases de dades MySQL
  • Suport PHP7.0, 7.1 y 7.2

Com que es tracta d'un allotjament de prova, aquestes característiques no es poden modificar fins que es publiqui la web.

Per publicar la Plataforma de proves selecciona el tipus d'allotjament que millor s'adapti a les característiques de la pàgina web d'entre les diferents ofertes que cdmon ofereix i, automàticament, la Plataforma de proves passarà a ser un hosting normal amb totes les característiques que tingui.

De la mateixa forma que no es poden modificar les característiques de la Plataforma de proves, no es poden activar els comptes de correu electrònic, és a dir, els comptes es poden crear i configurar però apareixen inactius fins al moment que publiqui la web. Aleshores, en contractar el hosting, ja apareixen actius.