Accedim al panell de control i ens dirigim a l'apartat DNS gratuït. Després, seleccionem l'opció "DNS dinàmic".

Si volem actualitzar l'IP automàticament, podem descarregar-nos una de les aplicacions per a plataformes Windows o en cas que el nostre servidor funcioni sobre una plataforma LINUX o UNIX, podem descarregar l'aplicació multiplataforma programada a JAVA (només compatible amb entorns gràfics) o programar un domini perquè funcioni amb l'API d'actualització, disposa d'un exemple programat per un usuari del servei a la secció Aplicacions de tercers per l'actualització automàtica del DNS gratuït dinàmic.

Si no volem utilitzar cap de les aplicacions disponibles, podem utilitzar l'interface web per actualitzar l'IP, que posem a la disposició dels nostres clients a través de l'adreça https://dinamico.cdmon.org.

Per actualitzar l'IP dels nostres registres, haurem d'introduir l'usuari i la contrasenya que haguem creat des del gestor d'usuaris del DNS dinàmic. Quan polsem el botó "Actualitzar", s'assignarà la nova IP a tots els registres enllaçats a l'usuari. Podrem introduir l'adreça IP manualment si l'IP que desitgem actualitzar no és la mateixa que se'ns ha assignat des de la ubicació on estem actualitzant els registres.

També podem accedir a la pantalla des de la gestió individual de cada domini per actualitzar el domini. Per fer-ho seleccionarem un dels dominis que tinguem i pitjarem en l'opció IP:

Un cop pitjada l'opció "IP", saltarem a una pàgina on ens apareixerà el panell de gestió de la IP del domini i on la podrem modificar manualment: