CloudFlare és un proveïdor que ofereix servei de CDN (content delivery network) i DNS. Disposa de serveis gratuïts i de pagament.

A continuació, expliquem com configurar la gestió de DNS del nostre domini amb CloudFlare.

1.- Alta a CloudFlare

Primer, accedim a http://www.cloudflare.com i ens donem d'alta com a usuari.

Creem el compte amb la direcció d'email i el password que volem.

2.- Configuració del domini

Un cop registrats, hem d'afegir el nostre domini.

CloudFlare farà un escaneig de l'actual configuració de DNS del nostre domini.

3.- Verificar els registres del domini

Quan finalitza l'escaneig dels DNS ens mostra els registres que ha trobat. Hem d'assegurar-nos que la configuració que volem és la correcta.

Si volem conservar la configuració de DNS que tenim actualment a CDmon, podem comprovar que la configuració que s'ha creat a CloudFlare sigui la mateixa que apareix al DNS del domini,  al Panell de control de CDmon.

4.- Selecció del pla de CloudFlare

Un cop configurat els DNS del domini, hem d'escollir el tipus de pla que volem. En el nostre cas, escollim el pla gratuït.

5.- Modificar els servidors DNS del domini

Finalment ens indica que hem de modificar els servidors DNS del nostre domini pels de CloudFlare perquè es faci servir la configuració que hem establert.

Podem fer el canvi de servidors DNS del nostre domini en el Panell de control de CDmon, en la gestió de servidors DNS del domini. CloudFlare006F.png

Mentre no s'hagi propagat el canvi dels servidors DNS, que sol durar entre 24/48 hores, en el panell de CloudFlare ens apareixerà el domini en l'estat de pendent.