CloudFlare és un proveïdor que ofereix servei de CDN (content delivery network) i DNS. Disposa de serveis gratuïts i de pagament.

A continuació, expliquem com configurar la gestió de DNS del teu domini amb CloudFlare.

1.- Alta a CloudFlare

Primer, accedeix a http://www.cloudflare.com i donat d'alta com a usuari.

Creem el compte amb la direcció d'email i el password que vulguis.

2.- Configuració del domini

Un cop registrat, has d'afegir el teu domini.

CloudFlare farà un escaneig de l'actual configuració de DNS del domini. En finalitzar l'escaneig t'apareix la següent pantalla on has de prémer en Next per seguir amb el procés.

3.- Selecció del pla de CloudFlare

Quan finalitza l'escaneig, deus escollir el tipus de pla que vols. En aquest exemple s'escull la versió gratuïta.

Després de l'elecció et demanarà que confirmis el tipus de pla.

4.- Verificar els registres del domini

Quan finalitza l'escaneig dels DNS i esculls tipus de pla, et mostra els registres que ha trobat. Has d'assegurar-te que la configuració dels registres és la correcta.

Si vols conservar la configuració de DNS que tens actualment a cdmon, pots comprovar que la configuració que s'ha creat a CloudFlare sigui la mateixa que apareix al DNS del domini al Panell de control de cdmon.

5.- Modificar els servidors DNS del domini

Finalment t'indica que has de modificar els servidors DNS del domini pels de CloudFlare perquè es faci servir la configuració que has establert.

Pots fer el canvi de servidors DNS del domini en el Panell de control de cdmon, en la gestió de servidors DNS del domini.

Mentre no s'hagi propagat el canvi dels servidors DNS, que sol durar entre 24/48 hores, en el panell de CloudFlare apareixerà el domini en l'estat de pendent.