Fer una còpia de seguretat dels contactes del vostre domini .tel és important sobretot si realitzeu una transferència de domini .tel. Perquè un cop es finalitza la transferència, el domini perd tots els contactes que havíeu afegit prèviament. Per evitar-ne la pèrdua podeu guardar una còpia de seguretat abans de sol·licitar la transferència, exportant els contactes a un fitxer. I després de la transferència els recuperem important el fitxer. Així dividim el tutorial en dos passos:

1. Exportar els contactes del vostre domini .tel a un fitxer (crear còpia de seguretat)
  2. Importar els contactes del vostre domini .tel des d'un fitxer (restaurar còpia de seguretat)

1. Exportar els contactes del vostre domini .tel a un fitxer (crear còpia de seguretat)

Guardar una còpia del contactes en un fitxer és molt senzill. Primer heu d'accedir al panell Telhosting del vostre domini .tel. I una vegada dintre heu de fer clic a l'enllaç paràmetres del menú superior de la pàgina.

Seguidament us apareix una pantalla amb diversos apartats. Heu d'entrar a l'apartat Còpia de seguretat/Restauració de domini. Dintre de la primera opció, Còpia de seguretat, apareix el vostre domini seleccionat (en el nostre cas apareix cdmon.tel). Feu clic al botó taronja Còpia de seguretat i el navegador us obrirà una pantalla perquè guardeu el fitxer export.xml. Aquest fitxer és la còpia de seguretat dels vostres contactes i podeu modificar el nom del fitxer per exemple amb el nom nomdelvostredomini.xml per tenir-lo ordenat i poder-lo reconèixer ràpidament quan el necessiteu.

Un cop tingueu el fitxer guardat ja disposeu de la còpia de seguretat. Quan faci falta la podrem importar. Expliquem com s'importa al pas següent.

2. Importar els contactes del vostre domini .tel des d'un fitxer (restaurar còpia de seguretat)

Carregar/importar una còpia dels contactes d'un fitxer és tan senzill com obtenir la còpia de seguretat. Si no esteu dintre del vostre panell Telhosting heu d'accedir al panell Telhosting del vostre domini .tel. I una vegada dintre heu de fer clic a l'enllaç paràmetres del menú superior de la pàgina.

Seguidament us apareix una pantalla amb diversos apartats. Heu d'entrar a l'apartat Còpia de seguretat/Restauració de domini. Dintre de l'opció Restaurar, apareix el botó Examinar..., en el qual heu de fer clic i heu de cercar el fitxer guardat anteriorment en el vostre disc dur, que vau generar seguint el pas 1 (fitxer del tipus export.xml o nomdelvostredominio.xml). Un cop seleccionat el fitxer feu clic en el botó taronja Restaurar.

La pàgina carregarà el fitxer i us mostrarà la pantalla següent. Us demana que marqueu el domini al qual voleu importar les dades. En el nostre cas és cdmon.tel, en el vostre haureu de marcar el vostre domini.

Un cop marcat podeu fer clic al botó taronja Restaurar i el sistema restaurarà el que teníeu guardat en el fitxer. Els contactes tornaran a aparèixer com els que teníeu quan es va realitzar la còpia de seguretat.