El domini .tel sí que us permet disposar de comptes de correu del tipus elvostrecompte@elvostredomini.tel. A continuació definirem el procés en quatre passos:

1. Contractar un servei de correu
  2. Crear els comptes de correu al servidor una vegada s'hagi
  3. Entrar al panell TelHosting del vostre .tel i crear un encaminament cap al vostre servei de correu
  4. Accedir als correus que se us enviïn al vostre compte amb un .tel

1. Contractar un servei de correu

Per poder tenir comptes de correu del tipus elvostrecompte@elvostredomini.tel heu de contractar primer un servei de correu. Us recomanem que accediu a la pàgina de CDmon que mostra els nostres productes de correu i contracteu el vostre servei. A la contractació heu d'indicar el domini .tel per al qual voleu els comptes, si encara no el teniu registrat, podeu sol·licitar-lo a la mateixa comanda fàcilment. I si tinguéssiu qualsevol dificultat en aquest procés, podeu contactar amb el nostre departament comercial.

Una vegada processada la comanda, se us informarà mitjançant un correu electrònic que ja teniu el servei de correu actiu. Ara ja podreu crear els comptes de correu, el següent pas.

2. Crear els comptes de correu al servidor una vegada s'hagi donat d'alta el servei

Un cop tingueu processat el servei, haureu rebut un correu on se us facilitarà la IP que correspon al vostre servidor de correu POP3 o IMAP (la IP del vostre servidor de correu la utilitzarem en el pas següent). Ara podem accedir al panell de control de CDmon amb el vostre nom d'usuari i contrasenya i crear els comptes de correu. Al tutorial on se us descriu com crear-los s'il·lustra el procés: introduïu el nom del compte, el nom d'usuari, la contrasenya, etc. i el compte es crea al servidor de correu a l'instant. A partir d'aquest moment el compte pot rebre correu, però necessitem fer que el compte pugui rebre els correus o, millor dit, que els correus es dirigeixin cap al compte creat. Això es fa en el pas següent.

3. Entrar al panell Telhosting del vostre .tel i crear un encaminament cap al vostre servei de correu

Per encaminar el trànsit de correu del nostre .tel cap als nostres comptes de correu a CDmon, heu d'entrar al panell de Telhosting i configurar un paràmetre. Per accedir al Telhosting dels dominis .tel registrats amb CDmon feu clic a l'enllaç següent: panell de control Telhosting. Us apareixerà la pantalla següent, on heu d'introduir el nom d'usuari i la contrasenya de Telhosting que se us va enviar en registrar el domini. Si heu perdut la contrasenya, podeu accedir al nostre tutorial sobre com accedir a Telhosting.

Una vegada dins del panell Telhosting, el procés serà molt senzill. Haureu de fer clic a l'enllaç paràmetres (a la imatge de sota apareix il·luminat en color groc).

Entrarem en una pantalla que permet definir alguns paràmetres especials dels .tel. En el nostre cas, ens interessa accedir a la quarta opció: Configurar correu electrònic .tel, feu clic allà.

Aquí ens demanarà el nom del servidor de correu. Per obtenir el nom del servidor haurem d'accedir a l'eina de CDmon que ens diu el nom de servidor per a una IP concreta. Per tant, deixem oberta la finestra de Telhosting i la deixem aquí, de moment.

Accedim a l'eina d'obtenció de nom del servidor (anomenada host en anglès) i en el camp de text de l'apartat Obtenir host per a IP introduïm la IP del nostre servidor de correu, que hem obtingut quan es dóna d'alta el servei de correu (explicat al segon pas d'aquest tutorial). Fent clic al botó, ens retorna el nom del servidor que introduirem en el camp de text del panell Telhosting que hem deixat obert i fem clic a Desar. En uns minuts, ja podrem rebre els correus que se'ns enviïn al nostre compte de correu amb el domini .tel.

4. Accedir als correus que se us enviïn al vostre compte amb un .tel

Si heu seguit els passos anteriors, podreu consultar els correus rebuts mitjançant el servei webmail o configurant un client de correu. En ambdós casos podeu orientar-vos amb els nostres tutorials: